Aku päätyi videotuottajaksi onnellisten sattumusten seurauksena

Keskityn videotuottajana vahvasti tuotantopuoleen eli mun työpäivät kuluu suurimmaksi osaksi editoinnin parissa tai vastaavasti kuvauksissa, joka on hyvää vastapainoa editointityölle. Työ vaatii paljon luovuutta ja siinä voi kehittyä koko ajan paremmaksi, mikä on myös työn suola! Ne hetket on tosi palkitsevia, kun koen onnistuneeni jonkun video toteutuksessa ja saan siitä kiitosta asiakkaalta sekä hehkutusta tiimiläisiltä. Koska kyse on luovasta työstä, haasteellista työssä on toteuttaa video, joka vastaa täysin asiakkaan odotuksiin ja jopa ylittää ne.

Vaikka työ on usein aika itsenäistä, niin meillä on siitä huolimatta hyvä fiilis tiimissä. Me vaihdetaan keskenämme paljon ideoita ja jeesataan toisen toisiamme. Mun mielestä on tosi hyödyllistä, että on osaavia työkavereita ympärillä, jonka kanssa sparrata silloin kun on esimerkiksi jumissa jonkun editin kanssa. Oon tällä hetkellä tosi tyytyväinen siihen mitä teen, koska työ on niin vaihtelevaa. Tulevaisuudessa haluan kehittyä kuvaajana ja tehdä enemmän suunnittelutyötä, mutta kuvaus- ja editointityöstä en halua silti luopua kokonaan missään vaiheessa.

Ennen Dingleä mä oon työskennellyt muun muassa mainostoimistossa sekä pyörittänyt myös omaa videotuotantoyritystä. Perustin videotuotantoyrityksen aikanaan yhdessä mun kaverin Tomin kanssa ja meillä oli toimisto samoissa tiloissa Dinglen kanssa, kunnes me molemmat päädyttiin Dinglelle töihin pari vuotta sitten. Me aloitettiin Dinglellä tosi otolliseen aikaan, koska täällä tehtiin silloin vielä melko vähän videoita. Siitä lähtien me ollaan pyritty viemään tuotantoja videotiimissä uudelle tasolle ja videoiden tuotantotarve onkin kasvanut paljon siitä kun aloitin Dingellä!

Vaikka mä oon ehtinyt tehdä paljon kaikenlaista, videotuottajan työ on itse asiassa mun toinen ammatti. Mä oon ensimmäiseltä ammatiltani elektroniikka-asentaja ja työskentelin niissä hommissa useamman vuoden ajan, kunnes työ ei enää motivoinut ja halusin tehdä jotain täysin uutta. Pääsin Metropoliaan opiskelemaan mediatekniikan linjalle, joka oli opiskelupaikkoja hakiessa mun viimeinen toive – hauskaa kyllä! Opiskelu oli koodaamispainotteista ja videotuotannon kursseja oli vähän. Mä innostuin kuitenkin juuri videotuotannon kursseista ja lähdin oma-aloitteisesti puskemaan mun opintoja siihen suuntaan, mikä kannatti! Oma juttu löytyi siis hieman yllättäen, monen onnellisen sattuman seurauksena.

Aku Korhonen / Video producer


Avoimet tehtävät

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajantasalla uusista työpaikoista.

Joko Dingle on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@dingle.fi
  • Aku Korhonen
  • Anita Lankinen
  • Anniina Mikkola
  • Anniina Perätalo
  • Arla Behm
  • Asko Ruokamo
  • Daniel Penfold
  • Hanna Lassi
  • Henriikka Hakkala
  • Janna Jokinen
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta